Тиждень дитячого читання

Тиждень дитячого читання

З метою стимулювання самоосвітньої, комунікативної, творчої компетенції учнів, розширення їх кругозору, поглиблення знань, виховання любові до читання з 11 по 18 березня 2019 року в нашому ліцеї проводився тиждень дитячого читання.

Перший день тижня був присвячений Т.Г.Шевченку. Учні подорожували з Т.Г.Шевченком по Чернігівщині, познайомились з Шевченкіаною чернігівця В.Леоненка, з творчістю Тараса Григоровича, як художника, з творами Кобзаря, які покладені на музику, з мистецькими музами поета, з книгами, які написані про його життя та творчість.

Учні 1 – 6 класів із захопленням приймали участь у конкурсах

“ Бібліотечний ерудит ”, «Моя закладка до книги – найкраща», конкурсі саморобок «Мої фантазії до книг – ювілярів», літературному конкурсі по трилогії «Пригоди Незнайка і його друзів» Миколи Носова, майстер-класі-розмальовці дитячих літературних героїв, проекті «Моя перша книжечка».

Також були проведені: екологічна година «Природа навколо нас», пізнавальна година «Птахи нашого краю», бібліотечна година «У світі цікавого», інтелектуальна гра «Знай, люби, бережи», літературний круїз «Всі родичі гарбузові», бібліокруїз «Про книги та бібліотеки», бібліогра «Дім без книги – день без сонця», подорож у країну книг «Книги-ювіляри 2019 року, літературний хіт-парад «Ювілейна планета» ( книги та письменники – ювіляри 2019 року), година українського твору за казкою «Фарбований лис»

У бібліотечному кінозалі «Зі сторінки на екран» учні переглянули твори та познайомились з їхньою екранізацією.

Під час краєзнавчого дня учні 5 – 7 класів познайомились з літературою рідного краю. Цікавим був також виховний захід «Світ ловив мене, але не спіймав» (про українського поета, уродженця Городні П.І.Пиницю, якому в цьому році виповниться 80 років від дня народження)

Старшокласники переглянули виставку ««Таблиці Менделєєва – 150» та відео про знаменитого хіміка.

Протягом тижня заходи проходили у шкільній бібліотеці, під час уроків та після.

Сподіваємось, що проведені заходи допоможуть розширити світогляд учнів, розвинути їх творчі здібності, самостійність, і сприятимуть зростанню інтересу до читання.

Кiлькiсть переглядiв: 213