Тиждень української мови та літератури

Предметні тижні – це одна з найкращих традицій, започаткованих у КЗ «Городнянський ліцей». Оргкомітет запропонував багато цікавих заходів:

- Мовознавчий турнір (5-А,7-А класи)

Учасники турніру формулювали власні гіпотези, обґрунтовували і доводили певні положення, робили широкі узагальнення, досліджували й порівнювали.

- До 180-річчя від дня народження І.С.Нечуй-Левицького відбулася науково-практична конференція «І.С.Нечуй-Левицький та його погляди на розвиток української літератури (8-А,9-А класи).

- І.С.Нечуй-Левицький, маючи м’яку вдачу, показував дивовижну твердість, категоричність, коли йшлося про українську мову та літературу. Учасники конференції прийшли до висновку, що твори українського прозаїка стоять у одному ряду з творами найкращих західноєвропейських письменників.

- Конкурсна програма «Хвилина слави» дала можливість учням 6-А класу відчути себе на мить акторами, бо кожен учень емоційно, виразно, з піднесенням читав напам’ять заздалегідь підготовлену поезію.

- Мовознавча інтелект-вікторина «Велич рідної мови» (10-А,11 класи) розширила і збагатила знання ліцеїстів про історію розвитку української літературної мови. Конкурси «Хвилинка», «Лінгвістичний волейбол», «Народ скаже, як зав’яже», «Знайди пару» та інші були цікавими й пізнавальними. Конкурс капітанів «Запитання на вибір» мав визначити команду-переможця. Учні оплесками привітали команди суперників, адже перемогла дружба.

Для учнів 5-Б-9-Б класів, для учнів з особливими освітніми потребами, була організована конкурсно-розважальна програма «У мові моїй краса й неповторність». Вихованцям на святі було цікаво. Вони охоче відгадували мовні загадки, виконували цікаві завдання («Згадай алфавіт», «Знайди апостроф»), грали в мовні ігри («Словограй», «Збери слово»), брали участь у конкурсі «Мовні заморочки». Найактивнішими учасниками були: Велігорський В., Панфілова О., Кулик І., Горелько Є., Война Н.

Кiлькiсть переглядiв: 302